- Obecnie brak na stanie
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Sposób użycia:
6kg cukru rozpuścić w gorącej wodzie, dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą i wsypać zawartość saszetki (nastaw o temp. 20-25℃), dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależy od wielu czynników (np. temperatura, jakość cukru, skład nastawu).
Nastaw z dodatkiem owoców - umyte i rozdrobnione owoce dodać po rozpuszczeniu cukru. Dopełnić fermentator wodą do 25L, tak aby temperatura nastawu, była w przedziale 20-25℃. Wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać.
W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastaw.
Optymalny zakres temperatury fermentacji to 20-25℃.
Czas fermentacji: 6kg cukru - 5-6 dni >14%
Waga netto: 65 g