- Obecnie brak na stanie
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Sposób użycia:
Wybraną ilość cukru rozpuścić w gorącej wodzie, dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą i wsypać zawartość saszetki (nastaw o temp. 25-30℃), dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależy od wielu czynników (np. temperatura, jakość cukru, skład nastawu).
Nastaw z dodatkiem owoców - umyte i rozdrobnione owoce dodać po rozpuszczeniu cukru. Dopełnić fermentator wodą do 25L, tak aby temperatura nastawu, była w przedziale 25-30℃. Wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać.
W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastaw.
Optymalny zakres temperatury fermentacji to 20-30℃.
Uwaga! Przy zastosowaniu 9,4kg glukozy należy dopilnować by temperatura nie przekroczyła: 27℃.
Ilość cukru/ czas fermentacji:
Waga netto: 120 g