• Obecnie brak na stanie
Coobra Basic 48
search
  • Coobra Basic 48

Coobra Basic 48

8,00 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Drożdże gorzelnicze

COOBRA BASIC 48

Nowoczesna mieszanka, która łączy ze sobą wysoką skuteczność fermentacji, „czystszy smak” i przystępną cenę. Stosowana do fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych jak i owocowych.

Sposób użycia:

Wybraną ilość cukru rozpuścić w gorącej wodzie, dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą i wsypać zawartość saszetki (nastaw o temp. 25-30℃), dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależy od wielu czynników (np. temperatura, jakość cukru, skład nastawu).

Nastaw z dodatkiem owoców - umyte i rozdrobnione owoce dodać po rozpuszczeniu cukru. Dopełnić fermentator wodą do 25L, tak aby temperatura nastawu, była w przedziale 25-30℃. Wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać.

W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastaw.

Optymalny zakres temperatury fermentacji to 20-30℃.

Uwaga! Przy zastosowaniu 9,4kg glukozy należy dopilnować by temperatura nie przekroczyła: 27℃.

Ilość cukru/ czas fermentacji:

  • 6kg cukru – 2-3dni >14%
  • 7kg cukru – 4-5dni >16%
  • 8kg cukru lub 9,4kg glukozy – 6-7dni >20%

Waga netto: 120 g

Coobra
ARE-S-225
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.