• Obecnie brak na stanie
Bayanus Restart - 20g
search
  • Bayanus Restart - 20g

Bayanus Restart - 20g

5,90 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Drożdże winiarskie

SPIRITFERM BAYANUS RESTART

Specjalnie wyselekcjonowane drożdże o podwyższonej tolerancji na alkohol, są przeznaczone do restartu win i innych nastawów, w których zatrzymała się fermentacja.

Sposób użycia:

  • przez uwodnienie - wlać do naczynia około 200ml wody o temperaturze 22-25°C, wsypać zawartość opakowania i dokładnie wymieszać. Naczynie odstawiić na 30 minut, po tym czasie drożdże powinny się uaktywnić  (będą się pienić). Całość dodać do restartowanego nastawu i dokładnie mieszamy.
  • uwodnienie drożdży z hartowaniem - hartowanie jest niezbędne, gdy drożdże zatrzymały się po paru dniach fermentacji i trzeba je przygotować na podwyższone stężenie alkoholu w zatrzymanym nastawie. Drożdże wsypać do około 100ml wody o temp. około 25°C, dokładnie wymieszać i zostawić na 20 minut. Po 20 minutach dodawać po łyżce zatrzymanego nastawu co 15min. przez ok. 2 godziny. Tak przygotowane drożdże są gotowe do użycia.

Waga netto: 20 g

SpiritFerm
SPI-R-029
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.