- Obecnie brak na stanie
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Drożdże te mają się wysoką tolerancją na alkohol i temperaturę, dzięki czemu fermentacja może być prowadzona w różnych warunkach i przy różnych rodzajach nastawów.
Dzięki zastosowaniu specjalnej formuły drożdży, powstały alkohol ma delikatny smak, nie pozbawiony jednak "pazura".
Sposób użycia:
Dawkowanie - 140g / 25 - 30 litrów nastawu.
Odmierzoną ilość drożdży dodać do przygotowanego nastawu o temperaturze 25-30℃ i dokładnie wymieszać
Czas fermentacji- zależy od ilości cukru, temperatury otoczenia i dawki drożdży:
Optymalna temperatura fermentacji 20-30℃.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 1-2 miesięcy.
Waga netto: 1,4 kg