Dwuskładnikowy środek klarujący
SPIRITFERM SUPERKLAR 24H
Szybki i skuteczny, składający się z dwóch składników środek klarujący do nastawów. Stosowany do klarowania cukrówki i win białych.
Sposób użycia:
po skończonej fermentacji, należy dokładnie zamieszać wstępnie sklarowany nastaw aby się odgazował. Najpierw należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i zostawić na 2h, następnie należy dodać saszetkę B, delikatnie zamieszać i pozostawić na 24h do wyklarowania.
Zalety:
- szybkość i skuteczność - w ciągu 24 godzin jest w stanie skupić cały osad na dnie pojemnika, poprawiając klarowność i czystość płynu,
- dwuskładnikowa formuła - razem składniki tworzą potężne połączenie klarujące,
- uniwersalność - nadaje się do różnych rodzajów nastawów - cukrowych, zbożowych i win trudnych (głównie białych),
- poprawa klarowności i wyglądu - usuwa niepożądane substancje, które odpowiadają za mętność lub zaburzenie optyczne, tworząc oczyszczony i atrakcyjny wizualnie produkt.