• Obecnie brak na stanie
Pectolasa - pektolaza - 5g
search
  • Pectolasa - pektolaza - 5g

Pectolasa - pektolaza - 5g

3,20 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Enzym pektolityczny Pektolasa

Pektolaza

Enzym rozkłada substancje pektynowe (pektyny) i zamienia je w związki rozpuszczalne.

Pektolasa 5g na około 25L nastawu

Zawartość pektyn w wybranych owocach:

  • jabłko – 1 do 1,5%
  • wytłoki jabłkowe – 8 d0 15%
  • morele – 1%
  • czereśnie – 0,4%
  • skórki owoców cytrusowych – 30%

Dawkowanie:

  • 1g na każde 4kg owoców o dużej zawartości pektyn (jabłka, owoce cytrusowe, porzeczki),
  • 1g na każde 8kg owoców o małej zawartości pektyn (winogrona, czereśnie)

Pektolasę należy dodawać do owoców zalanych niewielką ilością gorącej wody (może to być też pierwsza dawka syropu cukrowego), jak temperatura nastawu osiągnie 40-50℃ na 2 godziny przed dodaniem drożdży. Jeżeli dodajemy ją do owoców w temperaturze pokojowej (temp. 25℃) należy odczekać 4 godziny do dodania drożdży.

Waga netto: 5 g

SpiritFerm
SPI-R-045
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.